you have any guestions aboui ihis notice or if you think that we may have violaied your privacy righis,
J'oase coniact us. You may also submii a wiitien complaini o ine U.S. Deparimeni of Heakn and Human
“arvices. You may coniact us to subrit a complaint or submit regtiests involving any of your iighis in
=3ction 4 of this notice by writing to ihe following address:

Shore Fun Pediaivics
Hridectors Gircle, Suite 3
Supply, NG 28462
(810) 754-7075

e will provide you with the address to file your complaint with the U.S. Department of Health and Human
Services. We will not retaliate in any way if you choose to file a complaint.

THERE IS A CHARGE FOR MEDICAL RECORDS WHEN PARENTS REQUEST A COPY FOR
PERSONAL REASONS OR IF THEY ARE TRANSFERRING THEIR CHILD FROM SHORE FUN
PEDIATRICS. HEALTHPORT HAS BEEN CONTRACTED TO PROVIDE THIS SERVICE AND WILL
INVOICE YOU DIRECTLY. PLEASE DIRECT QUESTIONS TO 1-800-367-1500. HEALTHPORT
DOES FOLLOW THE STATUE BELOW TO CALCULATE THE FEE YOU WILL BE CHARGED.

|
Copying Charges
How much can I charge for medical records in North Carolina?

!
i
i
North Carolina General Statute Section 90-411 permits the following charges: }
I

Search, Handling, Copying and Mailing Costs Up fo $10.00

Certification Fee Up to per record $9.32

Copying Costs for Records in Paper Form Per page for pages 1-25 $0.75 l
Per page for pages 26 -~ 100 $0.50 !
Per page for pages over 100 350.25 '

The HIPAA Privacy Rule prohibits the charge for Search, Retrieval and Other Direct
Administrative Costs from being assessed against the patient or the patient's personal
representative who requests medical records. The HIPAA prohibition does not apply to requests |
by ofhar persons.

The HIPAA Privacy Rule prohibits providers from charging to convert medical records into a form
or format requested by the individual, if it is readily producible in such form or format, or into a
readable hard copy form or other agreed upon form or farmat. However, if the individual wants a
copy of a non-paper medical record, then a hospital may charge a reasonable, cost-based fee for !
copying the record, including the cost of supplies and copying labor.

Where someone other than a patient or their personal representative requests records,
physicians may charge a reasonable fee {currently $10.00) to search for, handle and copy
requested records. However, actual mailing costs may always be charged, regardiess of who the
requester is. The fee constitutes a minfmum charge. It does not apply when the actual copying
charge exceeds the minimum.

A physician may charge fo prepare a health record summary.

A physician or hospital may not assess a copying charge where the requester is applying for
Social Security Disability or Income benefits.




